MANCA IZMAJLOVA GRAND GALA KONCERT v prodaji od 10.11.2011

  • Hinzugefügt 09.11.2011 um 14:36
MANCA IZMAJLOVA GRAND GALA KONCERT v prodaji od 10.11.2011
MANCA IZMAJLOVA

GRAND GALA KONCERT S SIMFONIČNIM ORKESTROM

posebni gost italijanska megazvezda FRANCESCO RENGA

 

NEDELJA, 11. DECEMBER 2011, OB 18.URI
KOPER - DVORANA BONIFIKA

Dirigent in solist na violini: Benjamin Izmajlov

 
 

Manca Izmajlova napoveduje svoj prvi veliki koncert s simfoničnim orkestrom v Sloveniji, po tem, ko je lani dvakrat napolnila Gallusovo dvorano Cankarjevega doma. Koncert bo obeležil 10 let profesionalnega delovanja Mance Izmajlove. Obeta se nepopisno lep večer, kjer bo publika lahko prisluhnila najlepšim biserom svetovne glasbe - od popularnejših tem do klasike, seveda pa ne bodo manjkale tudi največje uspešnice iz njenih platinasto prodanih albumov Slovanska duša in Slovensko srce.

 

Manca Izmajlova velja za vodilno slovensko izvajalko žanra "crossover" ali klasične estrade in ima danes za seboj več kot 700 nastopov, od tega mnoge v najelitnejših dvoranah v tujini. V letošnjem letu je kot prva Slovenka napolnila Sava center v Beogradu - najbolj znano koncertno dvorano bivše Jugoslavije s 4000 sedeži, v oktobru pa je z glasbo Ennia Morriconeja dvignila na noge celo Moskovsko Filharmonijo. Tuji mediji so jo že večkrat razglasili za enega najlepših glasov na svetu in jo celo poimenovali "ženski Bocelli".


Koprski koncert napoveduje tudi njeno novo, težko pričakovano ploščo, kjer se bo od slovanskega repertoarja pomaknila bolj k romanskemu. Seveda ponovno s simfoničnim orkestrom.

Manca Izmajlova redno sodeluje z najbolj priznanimi svetovnimi glasbeniki in orkestri. Tokrat se je njenemu povabilu odzval Francesco Renga, ljubljenec ženskih src in zmagovalec festivala San Remo, ki ravno v prazničnem času po Italiji predstavlja svojo platinasto ploščo "Orchestra e voce". Boljše kombinacije glasbenikov si ne bi mogli predstavljati, sploh, ker bosta prvič zapela tudi v duetu.