Aktualno: Dodatni koncert Prifarskih muzikantov v Cankarjevem domu

  • Added 08.11.2016 at 16:12
Aktualno: Dodatni koncert Prifarskih muzikantov v Cankarjevem domu

Obveščamo vas, da je v prodaji dodatni koncert Prifarskih muzikantov - Prifarci Sloveniji - koncert se bo odvil 27. novembra v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma.

Prifarski muzikanti so svojo glasbeno pot začeli kot ljudski pevci in godci pri Fari v Kostelu. Z letošnjim velikim koncertom se k ljudski pesmi znova vračajo. Vmes so sicer v 28 letih delovanja prehodili že dolgo pot, tudi od narečnih popevk, ljudskih pesmi drugih narodov, popevk – domačih in tujih, klapskih in cerkvenih pesmi, a ljudsko pesem so vedno nosili s seboj, kamorkoli jih je že zanesla pot.

Slovenska ljudska pesem je tako bogata, da lahko v njej najdemo spremljavo za vse življenjske priložnosti; od otroških, soldaških, ljubezenskih, svatovskih, stanovskih, domovinskih do napitnic in zdravic. In takšno življenje Slovencev bomo na letošnjem velikem koncertu opevali tudi Prifarci z gosti.

Na največjem odru Cankarjevega doma se jim bodo letos pridružili še: iz Gorenjske Manca Izmajlova, iz Kočevja vokalna skupina Vocabella, iz Tolmina kvartet Karik , Prekmurka Tjaša Cigut, citrarka Jasmina Levičar, trobentač Rok Godec, bobnarja mengeške godbe, večinštrumentalist Miha Gorše in drugi.

Nakup vstopnic: