Obvestilo: Nadomestni koncert Bergenskega filharmoničnega orkestra bo 20. decembra 2021 v Cankarjevem domu

  • Added 09.12.2021 at 08:35
Obvestilo: Nadomestni koncert Bergenskega filharmoničnega orkestra bo 20. decembra 2021 v Cankarjevem domu

Spoštovani!

Po odpovedani evropski turneji Bergenskega filharmoničnega orkestra se nam je za nadomestni koncert Zlatega abonmaja in za izven uspelo dogovoriti z Beethovnovo filharmonijo, ki bo pri nas gostovala s svojim glavnim dirigentom Thomasom Rösnerjem. Še posebej v veselje nam je, da bo kot solist nastopil pianist Alexander Gadjiev, sveže ovenčani lavreat Chopinovega tekmovanja v Varšavi.

Koncert bo v ponedeljek, 20. decembra 2021, ob 20. uri v Gallusovi dvorani. Vaše vstopnice za Bergenski filharmonični orkester veljajo za nadomestni koncert. V dvorano boste 20. decembra torej vstopali z vstopnicami za Bergenski filharmonični orkester.

Ker nam ukrepi za zajezitev širjenja koronavirusa še vedno narekujejo, da med obiskovalci v dvoranah zagotovimo en sedež prost, tudi med člani istega gospodinjstva, bo v Gallusovi dvorani na koncertu 20. decembra vsak drugi sedež v dvorani prevezan s trakom oz. izločen. Da bi vam kljub spremenjeni razporeditvi v dvorani lahko zagotovili prostor, enakovreden vašemu abonmajskemu, bomo s pomočjo hostesne službe poskrbeli, da se boste lahko posedli v bližino sedeža, ki je naveden na vaši vstopnici. Če v vrsti, kjer sicer sedite, ne bo več prostora, prosimo, da se posedete na sedeže, označene z napisom Rezervirano za abonente.

Vstop v Cankarjev dom je mogoč z izpolnjenim PCT-pogojem ob predložitvi osebnega dokumenta (ne velja za mlajše od 12 let). Obvezne so kirurške ali maske FFP2.

----

PO, 20. decembra 2021, ob 20. uri

Beethovnova filharmonija

Dirigent: Thomas Rösner

Solist: Alexander Gadjiev, klavir

 

Program:

Ludwig van Beethoven, Uvertura Koriolan, op. 62

Frédéric Chopin, Koncert za klavir in orkester št. 2 v f-molu, op. 21

*

Ludwig van Beethoven, Simfonija št. 7 v A-duru, op. 92

 

Beethovnova filharmonija deluje na Dunaju in v Badnu ter združuje tako najboljšo avstrijsko orkestrsko tradicijo, zvočno prefinjenost kot tudi historično opolnomočeno izvedbo in sveže glasbene pristope. Alexander Gadjiev, ki se bo kot solist pridružil orkestru, bo nastopil z drugim Chopinovim klavirskim koncertom, s katerim se je oktobra predstavil v finalu Chopinovega tekmovanja.

Glavni pokrovitelj Zlatega abonmaja: Mercator d.d.