Legendarni glasbeniki, ki zadnjih 50 let pišejo jazzovsko zgodovino.

  • Added 03.03.2014 at 13:27
Legendarni glasbeniki, ki zadnjih 50 let pišejo jazzovsko zgodovino.
V petek, 21. marca bodo novo Veronikino zgodbo razkrili legendarni glasbeniki, ki zadnjih 50 let pišejo jazzovsko zgodovino:

Wallace Roney se je ob glasbenih institucijah Howard University, Berklee, Duke Ellington School of the Arts učil od mojstrov kot sta Clark Terry in Dizzy Gilespie, po l.1985 pa je bil edini trobentač, ki ga je učil veliki Miles Davis. 

Larry Coryell je eden največjih kitaristov. Če samo omenimo njegovo sodelovanje v kitarskem triu z Johnom MvLaughlinom in Pacom De Lucio, je vse jasno. Imenujejo ga tudi boter fusion jazza.

Basist Ralphe Armstrong je deloval v Mahavishnu Orchestra, kasneje v skupini Jean Luc Ponty. Sodeloval je z najbolj eminentnimi jazz glasbeniki.

Alphonse Mouzon je bobnal z velikani kot Stevie Wonder, Eric Clapton, Jeff Beck, Carlos Santana, Patrick Moraz, Betty Davis ali Chubby Checker. Bil je del legendarnih Weather Report. Citat: "Alphonse Mouzon as one of the band's influences from American music."

Več informacij najdete na naših posodobljenih spletnih straneh http://www.veronikinezgodbe.si , kjer se lahko tudi naročite na RSS novice.

Vabljeni.  Nakup vstopnic.