Odpovedano: Mladinski orkester G. Mahlerja - 04.05.2022 v Cankarjevem domu

  • Objavljeno dana 25.03.2022 u 13:54
Odpovedano: Mladinski orkester G. Mahlerja - 04.05.2022 v Cankarjevem domu

Spoštovani!

Žal vas moramo obvestiti, da koncert Mladinski orkester Gustava Mahlerja, ki bi moral biti na sporedu v sredo, 4. maja 2022, v Gallusovi dvorani, odpade. Mladinski orkester Gustava Mahlerja zaradi izrazito mednarodne zasedbe sestava v trenutnih zdravstvenih razmerah ni mogel izvesti priprav na turnejo, zato je žal odpovedal tudi gostovanje v Ljubljani.

Da v tem pomladnem obdobju vendarle ne bi ostali brez koncertnega dogodka, bi vam kot nadomestni koncert ponudili obisk recitala legendarnega pianista Iva Pogorelića, ki bo na sporedu v nedeljo, 15. maja 2022. Pričakujemo, da bo za ta koncert zanimanje občinstva veliko, 6. aprila 2022 bomo začeli s prodajo vstopnic za izven.

Vstopnice za odpadli koncert lahko zamenjate za koncert Iva Pogorelića, katero drugo prireditev iz našega sporeda, ali pa vam kupnino vrnemo. Prijazno prosimo, da nam vašo željo skupaj z vstopnicami posredujete na: [email protected].

----

NE, 15. maja 2022, ob 20. uri

Recital, nadomestni za Zlati abonma
Ivo Pogorelić, klavir
Program: Frédéric Chopin

Legendarni pianist Ivo Pogorelić se je z edinstvenim glasbenim darom in inovativnim pristopom uveljavil kot eden najbolj izvirnih sodobnih glasbenih umov. Njegova drznost v odkrivanju novih razsežnosti glasbenega izraza se uresničuje v pianizmu visoke estetske vrednosti; ob tem je z evokativnimi poustvaritvami določil nove standarde pianistične interpretacije ter razširil obzorja razumevanja klavirske literature. Več kot štiri desetletja muziciranja so z doslednimi umetniškimi merili prinesla dosežke, ki jih cenita tako občinstvo kot kritika, njegovi koncerti po vsem svetu pa so postali sinonim za težko pričakovan kultni dogodek.

Njegova koncertna sezona 2021/22 vključuje nastope na evropskih in severnoameriških odrih, kjer je spored v celoti posvečen skladbam Frédérica Chopina.


Glavni pokrovitelj Zlatega abonmaja: Mercator, d.d.

Gallusova dvorana, 45, 38, 29, 24 EUR

 

Dodatne informacije

Informacijsko središče in prodaja vstopnic CD (podhod Maxija): ob delavnikih odprto od 11. do 13. in od 15. do 17., ob sobotah od 11. do 13. ure

T 01 24 17 299

Zahvaljujemo se vam za razumevanje za spremembe v zadnjem hipu, ki spremljajo letošnjo koncertno sezono.

Lep pozdrav,
Cankarjev dom