17. ZagrebDOX na digitalni platformi Mojekarte™

17. Mednarodni festival dokumentarnega filma, ki bi se moral odvijati v marcu 2020, a je bil zaradi neugodne epidemiološke situcije preložen, bo izveden v novem terminu med 4. in 11. oktobrom v Zagrebu. Projekcije petdesetih filmskih naslovov, ki so bili izbrani za letošnjo izdajo festivala, se bodo odvijale v Kinu SC in Teatru T&D Študentskega centra v Zagrebu v okrnjenem obsegu ter ob spoštovanju epidemioloških priporočil hrvaških zdravstvenih organov. Da bi si lahko v času restriktivnih mer, ki so povzročile drastično zmanjšane kapacitet dvoran, izbrane filme lahko ogledalo kar največje možno število ljubiteljev dokumentarnega filma, je organizator preselil projekcije v Kino SC, ki je po številu sedežev največja kinodvorana v Zagrebu.

Za prodajo festivalskih vstopnic in paketov vstopnic je organizator letošnjega ZagrebDox festivala izbral digitalno platformo Mojekarte™. Ta s svojimi programskimi možnostmi in veliko prožnostjo, pospremljeno s praktičnimi nasveti ter neprekosljivo strokovno podporo ekipe Mojekarte™, omogoča prodajo vstopnic tudi v okoliščinah t.i. nove normalnosti, v kateri se za pridobitev dovoljenja za izvedbo dogodka postavljajo organizatorjem dogodkov nove zahteve, kot je recimo obveza pridobivanja določenih osebnih podatkov kupcev vstopnic. Prodaja vstopnic v režimu tako imenovane personalizacije, ki se sicer rutinsko prakticira na športnih dogodkih z oceno visokega varnostnega tveganja, se v včasu pandemije Covid-19 zahteva na Hrvaškem tudi pri prodaji vstopnic za kulturne dogodke, to pa sam prodajni proces dodatno otežuje in upočasnjuje. 

Prodaja festivalskih vstopnic in paketov vstopnic za ZagrebDOX se prične 29. septembra, potekala pa bo ekskluzivno preko portala mojekarte.hr in FB profila mojekarte. Kupci vstopnic si bodo print@home vstopnice bodisi natisnili sami, bodisi jih bodo zelo enostavno shranili na svoj mobilni telefon v nematerializirani obliki elektronske vstopnice.

S konceptom izključne spletne prodaje vstopnic ter print@home vstopnicami i mobilnimi vstopnicami, ki bodo na vhodih kinodvoran elektronsko validirane z ročnimi skenerji, je organizator festivala v celoti zagotovil brezkontaktno poslovanje, kar je v času epidemioloških ukrepov še posebaj zaželeno.

Ljubljana, september 2020