Aktualno: Vokalna skupina Gloria še zadnjič v Cankarjevem domu

  • Aggiunto 24.01.2018 al 10:55
Aktualno: Vokalna skupina Gloria še zadnjič v Cankarjevem domu

Vokalna skupina Gloria letos praznuje 35-letnico glasbenega delovanja in ustvarjanja avtorskih pesmi. Daj mi roko, brat, Človek sem, Naj bo lep ta dan, Na krilih želja, Ritem srca, Angeli, Sanje in številne druge so pognale korenine med slovenskimi ljubitelji harmoničnega prepevanja ter postale tudi del repertoarja več vokalnih skupin, cerkvenih in posvetnih pevskih zborov.

Vokalna skupina Gloria je starosta tako imenovane sodobne krščanske glasbe in je pravzaprav edina od delujočih zasedb, ki so pred skoraj štirimi desetletji na tem področju v Sloveniji orale ledino. Sprva v akustični izvedbi, pozneje pa v glasbenih aranžmajih Tomaža Pirnata. V njihovih pesmih se zrcali odnos do življenja, stvarstva in Boga, Gloria pa je z njimi gostovala po Sloveniji ter pri rojakih v Evropi, Kanadi in ZDA. Sodelovala je tudi v veliko televizijskih in radijskih oddajah, na festivalih, dobrodelnih prireditvah ter posnela nekaj nosilcev zvoka in izdala notni zvezek avtorskih pesmi.

Večer z naslovom Mnogo poti bo prinesel izbor avtorskih pesmi, ki jih bo Vokalna skupina Gloria izvajala ob Simfoničnem orkestru Cantabile pod vodstvom Marjana Grdadolnika in ob bendu Boštjana Grabnarja, kot gostje pa jih bodo zapeli tudi prijatelji – vrhunski slovenski glasbeni izvajalci: Nuška Drašček, Alenka Godec, Matjaž Robavs, Marko Vozelj, Irena Vidic, Dada Kladenik, Lea Likar, Luka Sešek in zasedba Pushluschtae.

S tem velikim koncertom se bo Vokalna skupina Gloria tudi poslovila od svojega zvestega občinstva. Se vidimo 11. marca 2018 v Cankarjevem domu.

Nakup vstopnic: