Novo v prodaji: Muzikal Briljantina v Velenju

  • Aggiunto 05.07.2018 al 09:25
Novo v prodaji: Muzikal Briljantina v Velenju

Briljantina

Velenje, Dom kulture Velenje
25. 10. ob 19.00
 
Leta 1970 sta Jim Jacobs in Warren Casey napisala muzikal o življenju najstnikov, kot sta jih videvala v njuni šoli. Briljantina je bila premierno uprizorjena leta 1971 na sceni nočnega kluba Kingston Mines v Chicagu. Leto kasneje je bila Briljantina prvič uprizorjena tudi na Broadwayu.

Briljantina se dogaja v začetku šolskega leta, konec petdesetih let. Govori o mladih ljudeh različnih socialnih statusov, ki jim je skupna želja po prijateljstvu in ljubezni. Osrednja lika muzikala sta neotesan in predrzen fant Danny in pridno, lepo vzgojeno dekle Sandy. Muzikal Briljantina je bil z velikim uspehom uprizorjen v gledališčih širom sveta.

K svetovnemu uspehu muzikala je pripomogel tudi film iz leta 1978, v katerem sta glavni vlogi odigrala takrat mlad in uspešen igralec John Travolta kot Danny in pevka avstralskega rodu Olivia Newton John v vlogi Sandy. Tudi v Sloveniji je bil film z naslovom Briljantina velika uspešnica in mnogi so se takrat učili plesnih korakov, ki so jih videli v filmu.

Briljantino je pripravila kreativna ekipa: Producent: Jurij Franko, Režiser: Jug Radivojević, Prevajalec in prirejevalec pesmi: Tomaž Domicelj, Prevajalec besedila in dialogov: Boštjan Gorenc – Pižama, Glasbeni vodja: Patrik Greblo, Koreografinja: Milica Cerović, Scenograf: Aleksandar Denić, Kostumografinja: Tatjana Radišić, Asistent koreografinje: Matevž Česen, Asistentka kostumografinje: Tatiana Ždiara, Asistent režiserja: Patrik Krajnc, Strokovna svetovalka: Simona Vodopivec Franko, Zborovodja: Tomaž Pirnat, Oblikovalec govora: Martin Vrtačnik

Vlogo Sandy igrata Saša Lešnjek in Maša Medved, vlogo Dannyja pa Luka Markus Štajer in Matjaž Kumelj (vskok). V ostalih igralskih vlogah nastopajo Mariša Jagodič, Nastja Vodenik, Rahela Horvat Toš, Tadeja Pavlič, Ana Ferme, Maja Šalamon, Perrine Šmarčan, Tim Lončar, Luka Cvetičanin, Žiga Lukman, Gašper Oblak, Niko Krhlanko, Klemen Mramor, Matevž Derenda, Melani Mekicar, Katja Škofic, Nika Mlekuž in Žiga Bunič. V igralski zasedbi so poleg izbrancev z avdicije tudi velika imena slovenskih odrskih desk: Janez Hočevar – Rifle, Gojmir Lešnjak – Gojc, Uroš Smolej, Domen Valič in Alenka Tetičkovič.

V plesno-pevskem zboru se izmenjuje več kot 30 plesalcev in pevcev. V predstavi nastopa sedem vrhunskih glasbenikov.

Nakup vstopnic: