Novo v prodaji: Razstava BODY WORLDS VITAL na Gospodarskem razstavišču

  • Vpisana dne 28.06.2018 ob 12:29
Novo v prodaji: Razstava BODY WORLDS VITAL na Gospodarskem razstavišču

RAZSTAVA BODY WORLDS VITAL
Gospodarsko razstavišče, Ljubljana, 20. 10. 2018–20. 1. 2019

Kaj bi videli, če bi skočili iz svoje kože? Kaj vemo o samih sebi? Kako delujejo naši organi, gibalni sistem, srčno žilni sistem, dihala, prebavni sistem, spolni organi in embriogeneza z razvojem ploda? Kako se naše telo spreminja skozi čas, kako nanj vpliva zdrav ali manj zdrav življenjski slog in celo bolezen?

Gospodarsko razstavišče bo v Slovenijo premierno pripeljalo še eno od svetovnih interaktivnih razstav. V Ljubljani bomo od 20. oktobra 2018 do 20. januarja 2019 gostili mednarodno znanstveno, poučno in umetnostno anatomsko razstavo teles Body Worlds Vital, ki prek več kot 200 plastiniranih originalnih teles oziroma organov prikazuje, kakšne so razlike med zdravim, ogroženim in obolelim telesom oziroma njegovimi organi. Telesa oziroma organi so obdelani po posebnem postopku polimerizacije, ki ga je izumil prof. dr. Gunter von Hagens in ga imenujemo plastinacija. Postopek je zahteven in dolgotrajen, za plastinacijo telesa je potrebnih približno 1500 ur dela. Rezultat pa je prav tako izjemen, saj nam omogoča edinstveno, intimno ter dovolj poglobljeno spoznavanje delovanja telesa ter razumevanje kompleksnosti in vrednosti njegovega ustroja.  Razstavo je pripravil Inštitut za plastinacijo iz Heidelberga pod vodstvom dr. Angeline Whalley.

Razstave Body Worlds, primerne  za vse generacije, si  je v nekaj več kot treh letih ogledalo že prek 43 milijonov ljudi v več kot 90 mestih širom sveta.

Nakup vstopnic: