Prestavljeno: Kimmo Pohjonen z UZone 23. oktobra 2021 v Kinu Šiška

  • Vpisana dne 05.05.2021 ob 09:16
Prestavljeno: Kimmo Pohjonen z UZone 23. oktobra 2021 v Kinu Šiška

Kimmo Pohjonen UZone

Ljubljana, Kino Šiška, Katedrala, 23. oktobra ob 20.00

Kimmo Pohjonen, harmonika, glas, kompozicije; Sami Tammela, zvočno oblikovanje; VJ Hellstone, vizualno oblikovanje

V Slovenijo se vrača ultimativen svetovni inovator na harmoniki Kimmo Pohjonen. Zaradi novih okoliščin v povezavi z koronavirusom smo se skupaj z umetnikom odločili, da spremenimo prvotno napovedan dogodek Ultra Organ in premierno predstavimo UZone v prestavljenem terminu.

Kimmo Pohjonen v tem novem samostojnem delu raziskuje novo in neznano, v katerem je harmonika elektronski stroj, ki v realnem času ustvarja zvočne podobe, sliko in svetlobo.

Kimmo Pohjonen bo tako po 21-ih letih, ko je prvič nastopil v Sloveniji s solističnim projektom na festivalu Druga godba, ponovno predstavili svoj solo projekt, v sodelovanju z dvema mojstroma zvoka in luči. V Kinu Šiška bo nastopil drugič, a prvič v živo. Pred leti smo namreč prikazali film Soundbreaker, odličen dokumentarec o njegovi ustvarjalnosti, ki razpenja meh od finske folk glasbe do neverjetnih projektov s kmetijskimi stroji, wrestlingom, sodobnim plesom, progresivnim rockom, sodobno klasično glasbo in drugim. Vsi projekti v živi različici prinašajo izpiljene in razkošne zvočne in vizualne podobe, kar Pohjonenove nastope že dve desetletji uvršča med najbolj atraktivne, ne glede na to ali so izvedeni v klubih, naravnih okoljih ali velikih koncertnih dvoranah. Nedvomno nas čaka nova zvočno vizualna poslastica.

Že kupljene vstopnice veljajo za nov termin, obenem pa za ta koncert ostajajo veljavne tudi festivalske vstopnice/abonma Druga godba 2020. Če se koncerta v novem terminu ne morete udeležiti, vam bodo pri prodajalcu povrnili kupnino. Za vračilo kupnine jih prosimo najkasneje do 23. septembra kontaktirajte na [email protected] oziroma na [email protected].