Humanitarni koncert za prostovoljne gasilce in prizadete v nedavni ledeni ujmi Vračam pomoč!

  • Hinzugefügt 20.02.2014 um 08:16
Humanitarni koncert za prostovoljne gasilce in prizadete v nedavni ledeni ujmi Vračam pomoč!

Zveza Lions klubov Slovenije in Zveza LEO klubov Slovenije na pobudo glasbenikov in Slovenske unije glasbenih ustvarjalcev organizirata v sredo, 12. marca 2014, ob 19.00 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani humanitarni koncert za prostovoljne gasilce in prizadete v nedavni ledeni ujmi Vračam pomoč!

Dobrodelno bodo nastopili Vlado Kreslin, Severa & Gal Gjurin, Pero Lovšin, Bilbi & Gregor, Eva Moškon, Anika Horvat, Azra Alibegić, ŽPZ Kombinat, Čedahuči, 2B.

Ob ledenem oklepu, ki je prve dni februarja zajel večino države, je več kot 30.000 gasilcev odhitelo na pomoč. Število poklicnih gasilcev v Sloveniji je v primerjavi z drugimi evropskimi državami majhno, zato naše gasilstvo temelji na prostovoljstvu, na več kot 150.000 članih, od tega 47.000 operativnih gasilcih, ki so na intervencijo pripravljeni vsak trenutek. Čeprav za svoje delo ne dobijo plačila, je njihovo znanje primerljivo z znanjem poklicnih gasilcev, s katerimi uspešno sodelujejo, ljudje pa jim glede na raziskave zaupajo bolj kot drugim uniformirancem. Varčevalni ukrepi so vplivali tudi na financiranje prostovoljnih gasilskih društev, zato morajo člani pogosto sami zbirati denar za nakup opreme.

S koncertom se zato želimo zahvaliti vsem gasilcem, ki pomagajo pri sanaciji posledic zadnje katastrofe, v kar vlagajo ogromne napore, hkrati pa jim želimo z donacijo pomagati = pomoč vračati vsaj v takšni obliki.  Zavedamo se, da so v nesreči gmotno škodo utrpeli tudi nekateri posamezniki, zato bomo donacije namenili tudi najbolj prizadetim v ujmi.


Vstopnice