Pet dni čistega gorniškega navdiha

  • Objavljeno dana 12.02.2014 u 10:04
Pet dni čistega gorniškega navdiha
Med 24. in 28. februarjem 2014 se bodo gore znova »preselile« na velika platna več kulturnih hramov po Sloveniji: Cankarjevega doma, Kinodvora in Slovenskega mladinskega gledališča v Ljubljani, Mestnega kina Domžale, Mestnega kina Metropol v Celju in Mestnega kina Ptuj.

Gledalci bodo lahko pet dni spremljali navdihujoče zgodbe karizmatičnih posameznikov, ki premikajo meje v plezanju in alpinizmu, spoznavali skrivnostne gorske kulture in ogrožene živalske vrste, občudovali veličastne podobe gora, zadrževali dih ob neverjetnih avanturah, k premisleku pa jih bodo vabila tudi močna naravovarstvena sporočila iz zakladnice gorskega sveta.

V tekmovalnem programu 44 filmov iz 25 držav

Organizator festivala Društvo za gorsko kulturo Domžale z direktorjem Silvom Karom na čelu znova pripravlja izjemno raznolik in kakovosten program, saj bodo v Sloveniji na ogled številni najboljši gorniški filmi, ki so nastali v zadnjih dveh letih, zmagovalci in prejemniki nagrad na največjih tovrstnih festivalih po svetu (Banff, Gradec, Kendal, Bilbao, Torello …). V petih festivalskih dneh se bo na filmskem platnu zvrstilo 44 filmov iz 25 držav. V kategoriji alpinizem si bo mogoče ogledati osem filmov, v kategoriji plezanje enajst, kategorija gore, šport in avantura jih bo prinesla osem, gorska narava in kultura pa sedemnajst.
Vstopnice