Koncert klasične glasbe v Vodnikovi domačiji

  • Objavljeno dana 04.04.2014 u 14:32
Koncert klasične glasbe v Vodnikovi domačiji

V Center sonoričnih umetnosti Vodnikova domačija prihajata v goste vrhunski glasbenici Anita Prelovšek (flavta) in Elena Startseva-Somun (klavir). Dogodek bo prvi v ciklu koncertov klasične glasbe, ki se bodo odvijali čez celo leto 2014.

Anita Prelovšek je študirala flavto v Italiji in Franciji in z odliko diplomirala na Visokem glasbenem institutu v Modeni (Italija). Na različnih glasbenih tekmovanjih je prejela več nagrad in priznanj in se izpopolnjevala pri nekaterih svetovno znanih flavtistih v raznih evropskih krajih. Mestna občina Ljubljana ji je letos dodelila štipendijo za doktorski študij muzikologije na ljubljanski univerzi, deluje pa tudi kot pedagoginja v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani.

Jelena Startseva-Somun je z uspehom končala študij klavirja na moskovskem konservatoriju Petra Iljiča Čajkovskega. Podiplomsko se je izobraževala iz komorne igre na Daljnovzhodni akademiji za umetnost in glasbo v Vladivostoku. Je aktivna pedagoginja, korepetitorka in koncertna pianistka. Koncertirala je v Sloveniji, Rusiji, na Kitajskem, Japonskem, v Ameriki, Kanadi in drugje. Med drugim je poučevala tudi v Šoli za umetnost Prokofjeva v Vladivostoku in dve leti na Akademiji za umetnost na Kitajskem.

Nakup vstopnic