Kaj je darilna kartica Mojekarte?
Darilna kartica Mojekarte je po svojem načinu delovanja predplačniška kartica oziroma kartica dobroimetja. To torej ni kreditna ali debetna kartica, ki bi bila vezana na vaš bančni račun. Prav tako ta kartica ni vezana na vašo zaposlitev, prihodke, status in podobno. Za nakupe vstopnic boste vi, ali pa tisti, ki mu boste predplačniško kartico podarili oziroma zaupali, lahko zapravili samo toliko denarja, kolikor vam dopušča višina vašega dobroimetja. Takšen način delovanja vam zagotavlja popoln nadzor nad porabo vašega denarja na dobroimetju, po drugi strani pa vam spletne nakupe celo olajša in poenostavi. Kupovanje preko spleta namreč postavlja pri plačevanju s kreditnimi in plačilnimi karticami pred končne uporabnike vse več varnostnih zahtev in omejitev (na primer uporaba elektronskega ključa za generiranje potrditvenih kod), saj skušajo banke s takšnimi ukrepi preprečiti oziroma omejiti zlorabe.

Kako pridobite darilno oziroma predplačniško kartico Mojekarte?
Zelo preprosto. Registrirajte se na spletnem portalu www.mojekarte.si, zatem pa na enega od omogočenih načinov – na primer preko vaše spletne banke - naložite na vaš virtualni spletni račun poljubni znesek denarja. Prvi nakup boste lahko opravili naposredno po vplačilu dobroimetja. Ob nakupu darilne kartice Mojekarte prejmete številko vaše kartice in PIN za dostop do vašega dobroimetja. Spletni servis vam omogoča, da PIN lahko kadarkoli zamenjate.

Kako napolnite darilno kartico?
Za polnjenje darilne kartice greste v moj račun in na desni strani kliknite kartica dobroimetja. Vpišite številko vaše kartice in vašo PIN kodo nato se prijavite in napolnite kartico s poljubnim zneskom.

Kako kupujete z darilno kartico Mojekarte?
Nakup je hiter, varen in enostaven. Prijavite se na spletni portal in izberite želeno prireditev. Na strani za plačevanje nakupa izberite možnost Kartica dobroimetja in to je vse.

Kaj pa varnost?
Vaše dobroimetje na vašem spletnem računu je povsem varno, do njega pa lahko dostopate in ga koristite le vi ter vsi tisti, ki ste jim zaupali PIN za dostop do vašega spletnega računa. Aktualno stanje vašega dobroimetja ter kronologijo njegove porabe lahko v vsakem trenutku preverite preko spletne storitve.

Oblika darilne kartica Mojekarte
Darilna kartica Mojekarte je v virtualni (digitalni) obliki.

Splošni pogoji uporabe darilne kartice
Kartica mojekarte.si (darilna kartica, kartica dobroimetja) se izdaja v virtualni obliki. Uporabniki lahko na kartico naložijo poljubno vrednost dobroimetja, ki jo lahko koristijo za vse nakupe izključno na spletnem portalu www.mojekarte.si. Stanje na kartici lahko uporabnik preveri v Mojem računu. Veljavnost kartice mojekarte.si je eno leto od zadnje uporabe (polnjenja ali uporabe za plačilo). V primeru, da kartica mojekarte.si ni bila uporabljena 1 leto, dobroimetje na kartici poteče. Uporabnik ima možnost v času veljavnosti kartice zahtevati vračilo dobroimetja. Vračilo se izvede na trr račun imetnika kartice. Za izvedbo vračila dobroimetja se na elektronski naslov [email protected] posreduje kontaktne podatke lastnika kartice, številko kartice, PIN kodo kartice in številko TRR računa. Za izgubljene ali ukradene kartice ne vračamo dobroimetja. Stroški izplačila dobroimetja znašajo 10 EUR (vključen 22% ddv). Dobroimetje se hrani na posebnem depozitnem računu pri ponudniku storitve Programski atelje A&Z d.o.o., Cesta na Brdo 17, 1000 Ljubljana.