Koncertna pisarna Zadar uvaja platformo Mojekarte

Po uspešno zaključeni implementaciji v Šibeniku, kjer je v prvi polovici junija platforma Mojekarte uspešno uvedena v Hišo umetnosti Arsen (Kuća umjetnosti Arsen) v Šibeniku, ki deluje v sestavi Trdnjave kulture Šibenik (Tvrđava kulture Šibenik), se v drugi polovici junija ekipa Mojekarte virualno seli malo severneje v Zadar. Tam se začenja prvi v nizu implementacijskih projektov, katerih končni cilj je s pomočjo integrirane polivalentne platforme Mojekarte povezati vse kulturne ustanove Zadra v enotno marketinško prodajno mrežo ter na ta način ponuditi meščanom in turistom njim prilagojeno storitev informiranja in prodaje, ob sočasnem zagotavljanju najboljše uporabniške izkušnje.

Z uspešno realizacijo projekta bo Zadar postal prvo hrvaško mesto z napredno informacijsko infrastrukturo v smislu celovite in enotne platforme za podporo marketinga in prodaje svojih kulturnih produktov, zatem pa tudi drugih produktov lokalne industrije zabave in doživetij.

Razen krovnega internetnega portala za prodajo vstopnic, v neki bližnji prihodnosti pa tudi drugih produktov, ki so značilni za industrijo dogodkov in doživetij, bo enotna marketinško prodajna platforma dobila tudi svoje centralno informacijsko-prodajno mesto v Kneževi palači, kjer bodo lahko meščani in turisti dobili celovite informacije o kulturni ponudbi mesta ter kupili vstopnice. Obnovljeni prostori Knežje palače so čudovit primer revitalizacije kulturne dobrine in interpretacije kulturne dediščine, prilagojene potrebam današnjih uporabnikov. Kneževa palača lahko po obnovi gosti tehnično najzahtevnejše svetovne razstave in koncerte klasične glasbe, kar Zadru in regiji odpira niz možnosti za doseganje višjega nivoja kulturne ponudbe ter oblikovanje novih kulturnih in sorodnih vsebin.

Z rekonstrukcijo Kneževe palače se je ta del Zadra preoblikoval v novo družabno, kulturno in turistično točko mesta, z njeno ureditvijo in predajo v redno delovanje pa se je oblikoval infrastrukturni temelj za dolgoročni razvoj Zadra in regije kot kulturno turistične destinacije.

V premiernem implementacijskem projektu bo digitalna platforma Mojekarte uvedena v Koncertno pisarno Zadar (Koncertni ured Zadar), s sedežem in prostori v Kneževi palači. Koncertna pisarna Zadar bo skozi ta projekt dobila lasten box office, prav tako pa tudi lastno ter svojim potrebam in celostni podobi popolnoma prilagojeno spletno prodajo vstopnic. Uvedba osnovne platforme in pridobivanje določenih uporabniških izkušenj bodo postavili temelj, na katerem lahko mestna kulturna politika razmišlja o uvajanju mestne kulturne kartice, ali nekega podobnega programa zvestobe, ki bi mestno kulturo dodatno približal meščanom in turistom ter jo naredil še dostopnejšo.

S projektom v Zadru ekipa Mojekarte nadaljuje uresničevanje svojega poslanstva v smislu širjenja sodobne in napredne paradigme digitalizacije marketinga in prodaje, ob sočasnem uvajanju naprednih in zahtevnejših produktov, kot so na primer: programi članstva (Membership management), programi zvestobe (Loyalty management), paketni produkti (Packages) in drugi.

Zadar – Ljubljana, junij 2021